Loader
Loader
Pronađite nas

Mali budžet i velika očekivanja: Sjeverna Koreja bizarnim oglasom pokušava da privuče posjetioce iz Rusije

Sirija, nekada omiljena destinacija, danas je razrušena, ali ture se najavljuju već od aprila

    Umjetnost kuhanja kafe na kvarcnom pijesku u Čačku

    Umjetnost kuhanja kafe ( Izvor: Euronews.rs )
    Euronews.rs
    Objavljeno

    Za ljubitelje kafe ne postoji dobar ili loš način pripremanja iste, jer je to stvar ukusa. Kafa predstavlja ritual i uvod u opuštanje i uživanje u ispijanju omiljenog napitka. Međutim, neka pravila moraju da se poštuju ako želimo specifičan ukus kafe. Jedinstven i upečatljiv način pripreme je njeno kuvanje na kvarcnom pijesku. Baš tako je pripremaju u jednom kafiću u Čačku.

    ADVERTISEMENT


    Dragan Vujučić, vlasnik kafeterije, otkriva svoje jedinstveno iskustvo pripreme kafe korišćenjem kvarcnog pijeska, što predstavlja pravu revoluciju u pripremi ovog omiljenog napitka.


    "Kafu ćemo pripremiti na kvarcnom pijesku, a ispod pijeska se nalaze grijači koji ga zagrijvaju, pa on ravnomijerno zagrijeva džezvu", objašnjava Vujučić za Euronews Srbija.


    Ovaj proces omogućava da se toplota ravnomerno raspoređuje, što je ključno za postizanje savršenog pritiska u džezvi.


    "U zavisnosti od svježine kafe, možemo uticati na njenu rastvorljivost u vodi, čime su iskustva koja dobijamo jedinstvena"


    Kao preduslove za dobijanje visokokvalitetnog napitka, Vujučić ističe važnost sirovina.


    "Generalno za kvalitet napitka potrebna je kvalitetna kafa, ali i voda", napominje on.


    Kada se ova kombinacija priprema na kvarcnom pijesku, rezultat je ne samo ukusniji, već i lepršaviji napitak.


    "Reakcije gostiju su fenomenalne", zaključuje Vujačić.

    Možda će vam se svidjeti