U Istočnom Sarajevu održan je dan rogatičkog krompira i romanijskog skorup-kajmaka. Svi oni koji nisu uzgajali krompir, imali su priliku da osiguraju sebi onaj najkvalitetniji za zimsku sezonu.
O domaćih proizvođača može se nabaviti skorup-kajmak, specifičan proizvod koji se uglavnom izrađuje na brdsko planinskim područjima. Autohtona tehnologija romanijskog skorupa-kajmaka je veoma specifična u odnosu na druge krajeve Bosne i Hercegovine i regiona, jer sastavni dio procesa izrade čini dimljenje, koje utiče na njegove senzorne karakteristike, prije svega na okus, miris i boju, navodi Agroklub.
Za posjetioce je pripremljena degustacija raznovrsnih gastronomskih delicija pripremljenih od krompira i kajmaka. Ujedno je ovo bila i prilika da se pruži podrška domaćim proizvođačima.
Manifestacija je održana na Trgu Republike Srbije. Organizator je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u saradnji sa Klasterom "SRP", uz podršku opština Rogatica i Istočno Novo Sarajevo.