Recept za drukčiji cheesecake s mascarpone sirom i limunom, a kora koja se peče, mnogi su oduševljeni.
Savršen desert s hrskavom podlogom od keksa i bogatom kremastom nadjevom, idealan za svaku prigodu
Cheesecake je zasigurno jedna od najomiljenijih slastica, a kada se spoje kremasti mascarpone i svježi limun, rezultat je jednostavno neodoljiv. Ova torta savršeno balansira bogatstvo okusa i osvježavajuću kiselost limuna, stvarajući nevjerojatno kremastu teksturu koja se topi u ustima. No, ono što ovu verziju čini posebnijom jest upravo njen način pripreme – za najbolji rezultat, cheesecake je potrebno pripremiti unaprijed i pustiti da se ohladi preko noći. Time se svi okusi potpuno razviju, a torta dobije onu savršenu, svilenkastu teksturu koju svi obožavamo. Za dodatan vizualni i okusni dojam, možete je ukrasiti s kupovima slatke meringe, koje uz malu pomoć brenera možete zapeći, dajući torti završni, elegantan izgled.
Sastojci:
160 g krekera po želji (petit, digestive, čokoladni, integralni itd.)
10 g šećera
1 prstohvat soli
50 g maslaca
450 g krem sira (zagrijanog na sobnu temperaturu)
225 g mascarpone sira (zagrijanog na sobnu temperaturu)
200 g šećera
1 žličica vanilin šećera (može i ekstrakt)
60 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
fino naribana korica 1-2 limuna
3 velika jaja
Podloga za ovaj cheesecake se peče, a kako -više na okusno.je.