Loader
Pronađite nas

Evropa "opsjednuta" kafom: Proizvodnja porasla za 15 procenata

Hrvat prodaje kovanicu od 2 eura za 10.000 eura.

    Neobičan cheesecake s limunom

    Cheesecake, ilustracija ( Izvor: Pexels )
    Okusno.je
    Objavljeno

    Recept za drukčiji cheesecake s mascarpone sirom i limunom, a kora koja se peče, mnogi su oduševljeni.

    ADVERTISEMENT


    Savršen desert s hrskavom podlogom od keksa i bogatom kremastom nadjevom, idealan za svaku prigodu


    Cheesecake je zasigurno jedna od najomiljenijih slastica, a kada se spoje kremasti mascarpone i svježi limun, rezultat je jednostavno neodoljiv. Ova torta savršeno balansira bogatstvo okusa i osvježavajuću kiselost limuna, stvarajući nevjerojatno kremastu teksturu koja se topi u ustima. No, ono što ovu verziju čini posebnijom jest upravo njen način pripreme – za najbolji rezultat, cheesecake je potrebno pripremiti unaprijed i pustiti da se ohladi preko noći. Time se svi okusi potpuno razviju, a torta dobije onu savršenu, svilenkastu teksturu koju svi obožavamo. Za dodatan vizualni i okusni dojam, možete je ukrasiti s kupovima slatke meringe, koje uz malu pomoć brenera možete zapeći, dajući torti završni, elegantan izgled.



    Sastojci:


    160 g krekera po želji (petit, digestive, čokoladni, integralni itd.)

    10 g šećera

    1 prstohvat soli

    50 g maslaca

    450 g krem sira (zagrijanog na sobnu temperaturu)

    225 g mascarpone sira (zagrijanog na sobnu temperaturu)

    200 g šećera

    1 žličica vanilin šećera (može i ekstrakt)

    60 ml svježe iscijeđenog limunovog soka

    fino naribana korica 1-2 limuna

    3 velika jaja


    Podloga za ovaj cheesecake se peče, a kako -više na okusno.je.

    Možda će vam se svidjeti