Danas su servirani prvi obroci za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske iz potpuno renovirane kuhinje, koja je opremljena u sklopu projekta rekonstrukcije zgrade Tehničko-ekonomski bloka.
U narednom periodu biće aktiviran tablet sistem distribucije hrane pacijentima.
Prema riječima prof.dr Vlade Đajića, generalnog direktora UKC Republike Srpske riječ je o najsavremenijoj bolničkoj kuhinji u regionu koja je opremljena sa najmodernijom tehnologijom pripremanja hrane za pacijente.
„Radnici bolničke kuhinje rekontrukcijom su dobili na korištenje nove pećnice konvektomate, nove digitalizovane kipere, nove rashladne komore, nove električne pećnice kao i druge najsavremenije uređaje koji olakšavaju rad zaposlenih u kuhinji. Kroz rekonstrukciju došlo je do odvajanja prostorija za pripremu hrane po vrstama- piletina, riba, meso, povrće. Opremljen je potpuno novi prostor za pripremu slatkih jela kao i za pripremu dijetalne hrane. Kuhinja je dobila potpuno nove prostorije za administraciju i dnevni boravak zaposlenih. Važno je napomenuti da je kroz ovaj projekat UKC dobio potpuno opremljen pogon za pranje posuđa kao i vagone za distibuciju hrane putem tablet sistem“, rekao je dr Đajić.
Naši vrijedni radnici kuhinje rade u savremenim uslovima, na modernoj opremi po evropskim standardima u 21. vijeku koju zaslužuje ova ustanova, Republika Srpska i svi njeni stanovnici, rekao je Đajić.